Alpha online


ONLINE

ALFA kotonasi

Mahdollisuus tutkia kristinuskoa rauhassa, kysyä kysymyksiä ja jakaa ajatuksia muiden kanssa.  

Mikä alfa on?

Alfa on yhteentulemista, jossa tutkitaan kristinuskoa. Tapaamiset rakentuvat yhden uskoon liittyvän kysymyksen ympärille, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua. Kaikki alfat ovat omannäköisiään mutta keskeistä on ruoka, alustus ja keskustelu.

Online alfassa tapaamme verkkosovelluksen välityksellä ja ruokavarannot ovat jääkaapissasi.

Ruoka

Ruoka tuo ihmisiä yhteen, olkoon kyseessä sitten joukko ystäviä ruokapöydän ääressä tai nopea kuulumisten vaihto kahvin ja pullan merkeissä. Alfa ei poikkea tästä. Tapaamiset alkavat yleensä ruokailulla, sillä se on hyvä tapa rakentaa yhteisöllisyyttä ja tutustua toisiin.

Alustus

Alustusten tarkoituksena on herättää keskustelua. Alustukset ovat noin kolmenkymmenen minuutin mittaisia ja ne pitää joko asiaan perehtynyt henkilö tai ne voidaan näyttää videolta. Ne käsittelevät uskoon liittyviä isoja kysymyksiä ja avaavat kristinuskon perusteita. Esim.. 

Kuka Jeesus on? Kuinka voin uskoa? Miten rukoillaan? Miten Jumala ohjaa meitä?

Keskustelu

Alfan paras osa on keskustelu – jokaisella on mahdollisuus kertoa mitä ajatuksia alustus herätti. Keskustelut käydään pienissä ryhmissä, joissa ei ole pakko sanoa mitään, mutta toisaalta ei myöskään ole mitään, mitä ei voisi sanoa. Keskusteluissa on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia näkemyksiään – rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.

Ohjeita

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset sivun yläosan punaisesta painikkeesta. Painike ohjaa sinut alfan sivuille, jonne kurssi on perustettu. Löydät Missioyhteisön kurssin syöttämällä paikkakunnaksi Turku ja valitsemalla kurssin Missioyhteisö Hirvensalo Martin seurakunta. Kurssi alkaa 10.3.2021 klo 18:00. 

Valitse kurssi ja syötä nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja paina ilmoittautuminen osallistumaan. Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta kutsu tapaamiseen voidaan lähettää. 

Lisätiedot

Liisa Kuusela 

Puhelin: +358 40 3417417

Email: liisa.kuusela@evl.fi